KAV statisztikák és egyebek

Előzetes

„Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok.”
( Winston Churchill)

1. Példa:

Ha a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki karán indítanék KRESZ tanfolyamot, a tanulók nagy része elsőre tesz majd sikeres vizsgát mind elméletből, mind gyakorlatból. (VSM kb. 90%)

2. Példa:

Amennyiben viszont, az Ázsiai És Közép-Afrikai Nyugdíjas Humán Értelmiségiek Klubjában, angolul indul ez a tanfolyam – ha létezik ilyen klub -, úgy gondolom, ez a statisztikai adat más képet mutat majd.

Mivel autósiskolámban több nyelven is oktatunk, tapasztalatból ezt bátran kijelenthetem (VSM kb. 20%).

3. Példa:

A tanulónak jogában áll 29 óra, ill 580km levezetése után vizsgázni.( B kategória).

Ebbe a döntésbe sem a képzőszervnek, sem pedig a szakoktatónak beleszólása nincsen. Az oktató pótórát csak tanácsolhat.

4.Példa:

„Drága Magdi néni!

Egyetértek Magdi nénivel, amikor Böhömszentpéterfalvára igazolt át az autósiskolámból, abban a tekintetben, hogy a huszonnégy elméleti vizsga után valószínűleg ott nagyobb eséllyel indul neki a tizenhetedik gyakorlati vizsgának.

Megértem, hogy nem engedheti meg Magának az általam javasolt hetven pótórát és azt is megértem, hogy Magdi néninek csak arra kell a jogosítvány, hogy tavasztól őszig, hetente egyszer, elautózzon a TESCO parkolóba minden hétfőn zárás előtt, 21.30 és 22.00 óra között, amikor a harmadik parkoló már teljesen üres.

Tisztelem felelősségtudatát, hogy csak ebben a forgalom mentes időszakban szándékozik majd neki indulni ennek a másfél km-es, csaknem egyenes útszakasznak…( azt az enyhe jobb kanyart, amit annyiszor gyakoroltunk, tudja, ahol mindig zöld a lámpa, nos azt belekalkuláltam!) és ne haragudjon rám, kérem ne haragudjon hajthatatlanságomért, hogy nem vagyok hajlandó semmit a vizsgabiztos zsebébe csúsztatni (annak ellenére, hogy megszakad a szívem, amikor megtudom, mennyi a keresetük), valamint azért se haragudjon Magdi néni, mert egyszer az csúszott ki a számon, még a vezetés elején, hogy a jogosítvány nemcsak a TESCO parkolóig és vissza érvényes..

Van még egy örömhírem!

Úgy látom, a Jóisten segíti Magdi nénit!

Azon a helyen, képzelje, ahol olyan sokszor padkára futottunk, mert nem tudtam elkormányozni, olyan erővel szorította a kormányt, amikor a vadonat új Michelin-t kellett lecserélnem a jobb első keréken emiatt ( tudja, akkor mondta a Kurkumát, amiről azt hittem, valami dopping, és Magdi néni mesélte, hogy csak az ízületekre szedi), nos azon a helyen jövőre egy sávval szélesebb lesz a főút!

Drága Magdi néni! Kézcsókom, kívánok sikeres vizsgát és kevés forgalom elterelést!

Kuti Tamás
szakoktató, iskolavezető

u.i.
Az a Hummer tényleg nem rossz vétel!”

KAV statisztikák

A fentiekből látható, hogy az általunk kötelezően közlendő statisztika tehát egy semmit mondó számadat. Ezenkívül még egy adalék. Jogosítvány honosítással is foglalkozunk. Többnyire tengerentúli ügyfeleink a statisztika eredményességi mutatók legerősebb lehúzói. A hatóság nem kötelezi őket kötelező tanfolyamra, csak vizsgára. Sajnos, ők azok, csak a második-harmadik sikertelen vizsga után döbbennek rá, hogy nálunk mások a KRESZ szabályok, mert ötven tábla helyett kétszázötven van, valamint a szabályok aránya is hasonló.
Iskolánk kb fele a honosító tanuló.

Webdesign by lnm